Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Kerstverhaal

Kerst zonder Kerstboom ?


Het was zaterdagavond. De kinderen waren heel blij want papa was de kerstboom uit de tuin aan het graven en mama haalde de dozen met kerstversieringen tevoorschijn.
De kinderen Tom en zijn zusje Floor waren erg opgewonden. Ze mochten meehelpen met het versieren van de boom en als alles klaar was zouden ze wat lekkers krijgen en mochten ze lekker laat naar bed.

Daar ging de deur open. Tom en Floor keken vol spanning. Hoe zou de boom eruit zien? Ze hadden de boom in de zomer wel gezien in de tuin en het was een erg mooie, grote boom. Was hij nog een beetje gegroeid ?
Daar kwam papa, maar hij had geen boom bij zich. "Waar is de boom ?" vroeg mama.
Papa haalde zijn schouders op en zei: "de boom is in de herfst dood gegaan. Alle naalden zijn eraf. Deze boom kunnen we niet in de kamer zetten". Tom en Floor waren erg verdrietig. Ze hadden zich er zo op verheugd. Toen papa de verdrietige gezichten van zijn kinderen zag, zei hij: "Ik ga op zoek naar een andere boom".
Mama zei: "Alle winkels zijn gesloten, dus ik denk niet dat jij nu nog een boom kunt kopen". Maar papa deed zijn jas aan, pakte de autosleutels en ging op stap.

Mama ging in de keuken koffie maken en limonade inschenken voor Tom en Floor. Ze kwam met het dienblad de kamer weer binnen en had er ook nog wat lekkere koeken bij gelegd. Tom en Floor gingen op de bank zitten en keken naar de kale plek in de kamer. Er stond alleen een rieten mand.
"Zou papa een boom vinden?" vroeg Tom. "Ik weet het niet" antwoordde mama.


De kinderen dronken hun limonade en aten hun koek, maar het smaakte hen niet zo lekker. Ze waren te verdrietig dat er geen kerstboom was. Mama probeerde hen te troosten en zei: "Als pappa nu geen boom vindt, dan kopen we er maandag een".
"Maar we wilden zo graag de boom nu versieren" zei Floor, terwijl ze tranen van teleurstelling in haar ogen had.

Er ging een uur voorbij en opeens kwam er een auto de straat in rijden. Zou dat papa zijn? Tom en Floor gingen voor het raam staan.
Ja, het was papa. Zou hij ergens nog een boom hebben kunnen kopen? De kinderen gingen naar de voordeur en deden hem open.
Papa was uitgestapt en deed de kofferbak open. Vol spanning keken Tom en Floor. Kwam er een boom uit de auto ?
"Jaaaaah", gilde Floor. Papa heeft een boom gekocht! Blij rende ze naar mama om het haar te vertellen.

En ja hoor, daar kwam papa aangelopen met een mooie kerstboom. Het was gelukt. Hij had nog een boom kunnen kopen. Deze boom was niet zo groot als de boom die in de tuin stond, maar dat vonden de kinderen niet erg. De boom werd in de rieten mand gezet en de kinderen wilden gelijk beginnen met versieren.

"Ho,ho" lachte papa. "Ik wil eerst even een kop koffie hoor".


Mama ging voor papa koffie inschenken en papa hing ondertussen de lampjes in de boom. En terwijl papa en mama op de bank zaten te genieten van hun koffie, waren Tom en Floor de boom aan het versieren. Toen de boom helemaal klaar was, schoof papa de mand met de kerstboom in de hoek van de kamer. Mama deed de kaarsjes aan en het was erg gezellig in de kamer.

De kinderen kregen nog een glaasje limonade en chipsjes en daarna was het de hoogste tijd om naar bed te gaan. Gelukkig was het allemaal goed afgelopen.

Verhalen voor peuters en kleuters op Peuterspelletjes.net - Kerstverhaal Kerst zonder Kerstboom.
Geschreven door T. Klein-Huisman.


Top ↑