Toplinks

Disney puzzels 6 stukjes

1. Bambi 2. Disbey baby's 3. Donald & Katrien 4. Minnie Mouse 5. Lady & vagebond 6. Mickey & minnie 7. Mickey is jarig 8. Donald & Katrien Legpuzzels van dieren Legpuzzels voor papa en mama

Bob de Bouwer puzzels 6 stukjes

Op weg naar het werk Werken aan de weg Nu eerst behangen Hulp van de tractor Meer Bob de Bouwer

Winnie de Poeh puzzels 6 stukjes

Is Lollie sterker ? Gezellig samen lezen Wij gaan zwemmen Winnie en vriendjes Meer Winnie de Poeh

Auto 6 stukjes

Auto Disney Brum Vrachtauto Disney Takelauto Legpuzzels van dieren

Puzzels dieren, Thomas, Barbapapa, kinderen

Dierenlegpuzzels Thomas Barbapapa Kinderen

Vakanties met kinderen

Kindervakanties

Kindervakanties

Op deze pagina vindt u een grote keuze aan vakanties die speciaal afgestemd zijn op gezinnen met kinderen van korte uitstapjes tot verre reizen.

Overzicht van peuterspelletjes.net en kleuterspelletjes.net

Puzzellinks

Legpuzzels.nl is de grootste online legpuzzelwinkel van Nederland. Zij hebben een grote keus in alle soorten en maten van alle gerenomeerde puzzelmerken, zoals Jumbo en Ravensburger. U kunt bij hen dag en nacht online bestellen, maar ook telefonisch bestellen is geen probleem. Zij hebben een enorme hoeveelheid puzzels op voorraad en daarom geldt voor alle puzzels vandaag besteld, morgen in huis.

Puzzel.startpagina.nl

Site info

Op deze site vindt u de leukste online jigsaw legpuzzeltjes voor kids van 6 stukjes. Kinderlegpuzzels van de bekende Winnie de Poeh, Dora en andere bekende Disney figuren zoals Mickey en Minnie Mouse, Donald Duck en Katrien Duck, Bob de Bouwer, en de Lady en de Vagebond.

Geschiedenis van de legpuzzel
De eerste legpuzzel werd in ong. 1760 gemaakt door J. Spilsbury, een Engelsman uit Londen. Zijn beroep was graveerder en cartograaf. Op een dag plakte hij een kaart op een houten plaat en zaagde die in een aantal stukken om een kind hem weer in elkaar te laten zetten. Hij ontdekte hiermee ook een gat in de markt en maakte hiervoor zijn eerste 8 verschillende legpuzzels van een wereldkaart en een kaart van Europa en de kaarten van Azie, Afrika, Engeland, Amerika, Schotland en Ierland.
Zijn idee sloeg zo aan dat men overging tot produktie voor voornamelijk het gebruik op scholen.

Rond 1880 werd de produktie van de legpuzzel fijner dankzij het werken met fijnere zagen. Ook de thema's veranderden naar meerdere onderwerpen en men ging de puzzels naast leerzaam ook ter ontspanning gebruiken.

Vanaf het eind van de 19e eeuw ging men meer karton gebruiken om ze te vervaardigen. Deze zijn vanaf het begin zeer populair geweest en men ruilde ze ook onderling met andere puzzelaars, zo ontstonden ook vele puzzelclubjes.

Tegenwoordig is het, sinds de opkomst van de moderne technieken, mogelijk om de legpuzzels online te spelen zoals u op deze website uitgebreid wordt aangeboden.

Door de ontwikkelde fototechnieken kunnen er velerlei thema's aangeboden worden. Puzzels zijn tegenwoordig zeer populair bij kinderen en volwassenen, het aantal stukjes van de puzzel kan in 1 muisklik gekozen worden. Het is een zeer ontspannende en leuke bezigheid die tevens het gebruik van de muis bevordert

Design en promotie Kiesling Webdesign