legpuzzel
Eend
legpuzzel
Kat
legpuzzel
Hond
legpuzzel
Paard
legpuzzel
Koe
legpuzzel
Egel


Puzzel online voor kinderen

Op deze pagina vindt u de leukste online jigsaw legpuzzeltjes van 6 stukjes voor peuters en kleuters om samen te spelen op de pc of ipad. Kinderlegpuzzels van bekende dieren die voor kinderen makkelijk herkenbaar zijn. Tegelijk zijn deze puzzels handig om met de muis van de pc te oefenen. Zie ook legpuzzels van 6 stukjes van aantrekkelijke illustraties.

Geschiedenis van de legpuzzel

De eerste legpuzzel werd in ong. 1760 gemaakt door J. Spilsbury, een Engelsman uit Londen. Zijn beroep was graveerder en cartograaf. Op een dag plakte hij een kaart op een houten plaat en zaagde die in een aantal stukken om een kind hem weer in elkaar te laten zetten. Hij ontdekte hiermee ook een gat in de markt en maakte hiervoor zijn eerste 8 verschillende legpuzzels van een wereldkaart en een kaart van Europa en de kaarten van Azie, Afrika, Engeland, Amerika, Schotland en Ierland. Zijn idee sloeg zo aan dat men overging tot produktie voor voornamelijk het gebruik op scholen. Rond 1880 werd de produktie van de legpuzzel fijner dankzij het werken met fijnere zagen.


Ook de thema's veranderden naar meerdere onderwerpen en men ging de puzzels naast leerzaam ook ter ontspanning gebruiken.
Vanaf het eind van de 19e eeuw ging men meer karton gebruiken om ze te vervaardigen. Deze zijn vanaf het begin zeer populair geweest en men ruilde ze ook onderling met andere puzzelaars, zo ontstonden ook vele puzzelclubjes.

Tegenwoordig is het, sinds de opkomst van de moderne technieken, mogelijk om de legpuzzels online te spelen zoals u op deze website wordt aangeboden. Door de ontwikkelde fototechnieken kunnen er velerlei thema's aangeboden worden.
Puzzels zijn tegenwoordig zeer populair bij kinderen en volwassenen. Het is een zeer ontspannende en leuke bezigheid die tevens het gebruik van de muis bevordert.

Top ↑