winter in het bos

Winter in het bos - Kinderverhaaltje


Het is vroeg in de morgen en kabouter Druppie wordt wakker. Hij kijkt uit het raam en ziet dat de bomen en struiken wit zijn. Ook de grond is wit. Het heeft gesneeuwd!! Blij rent Druppie naar de slaapkamer van eekhoorn Pluim en roept enthousiast: "Wakker worden, wakker worden, het heeft gesneeuwd!". Slaperig kijkt Pluim naar Druppie en moppert: "Sneeuw is niet leuk, ik wil slapen." "Kom nou, Pluim. Sneeuw is leuk" zegt Druppie.
Maar Pluim heeft geen zin om op te staan. Hij doet zijn ogen dicht en valt weer in slaap. Druppie is een beetje verdrietig. Hij wil zo graag samen met Pluim in de sneeuw spelen, maar Pluim wil niet.
Druppie loopt naar beneden en doet de buitendeur open. Vol bewondering kijkt hij naar de prachtige witte wereld. "Als Pluim niet wil, dan ga ik maar alleen spelen" zucht Druppie. Hij haalt de slee uit de schuur en loopt naar de top van een heuvel. Hij gaat op de slee zitten en roetst naar beneden. Wat gaat dat hard en wat is dat leuk!!
Als hij beneden is, klimt hij weer naar de top van de heuvel en roets………, daar gaat hij weer.


Opeens merkt hij dat zijn maag rammelt. "Oeps, ik heb nog geen ontbijt gehad", denkt Druppie. Hij gaat naar binnen, smeert een boterham en neemt daar een lekker glas melk bij. Als hij zit te eten komt Pluim beneden. "Wat is het leuk buiten," zegt Druppie. "Ik ben aan het sleeën en het gaat heel hard. Ga je straks ook mee?"
"Ik vind sneeuw niet leuk," zegt Pluim. "Het is koud en nat". "Echt niet", zegt Druppie. "Sneeuw is erg leuk. Kom, ga nu maar mee".
"Nou, vooruit dan maar", zegt Pluim met een zucht en gaat zijn boterham eten. Na het eten gaan de vrienden naar buiten. Ze lopen naar de top van de heuvel en als ze samen op de slee zitten, glijden ze met grote vaart naar beneden.
Pluim vindt het prachtig. "Ik wil nog een keer!" zegt hij steeds. Als ze heel vaak naar boven zijn gelopen en naar beneden zijn gegleden willen ze iets anders gaan doen.
En ja, je raadt het al…….ze gaan een mooie sneeuwpop maken.
De hele dag zijn Pluim en Druppie buiten aan het spelen en hebben erg veel plezier. Aan het einde van de dag houden ze een sneeuwballengevecht en als ze in hun huisje zijn, zijn ze moe en hebben zin in warm eten. Druppie maakt een pan lekkere warme soep en na het eten gaan ze slapen. Het spelen heeft ze moe gemaakt.


Verhalen voor peuters en kleuters op Peuterspelletjes.net - kabouterverhaaltje Winter in het bos.
Geschreven door T. Klein-Huisman.


Top ↑