Tom en Floor

Tom en Floor spelen in de sneeuw

"Kijk eens naar buiten, "zegt mama. Tom en Floor rennen naar het raam. "Het heeft gesneeuwd!" zegt Tom. "Mogen we naar buiten?".
"Natuurlijk, zegt mama. Kom, dan gaan we jullie jassen aandoen. Tom en Floor gaan naar de gang en doen hun jas aan.
Tom kan het zelf al, maar mama moet Floor nog even helpen. "Zo", zegt mama. "Jas aan, sjaal om en wantjes aan".
De kinderen willen al naar buiten rennen, maar mama houdt ze tegen. "Vergeten jullie niet iets?" vraagt ze lachend. Tom en Floor kijken haar verbaasd aan. Iets vergeten?
"Kijk eens naar je voeten", wijst mama. "Oeps, helemaal vergeten", zegt Tom en pakt gauw zijn laarzen uit de kast.


Na een paar minuten staan de kinderen buiten in de sneeuw, terwijl mama de slee uit de schuur haalt. Floor gaat op de slee zitten en Tom probeert de slee vooruit de trekken. Maar dat lukt niet. "Mama, wil je me helpen?" zegt Tom. "Natuurlijk", zegt mama en pakt het touw dat aan de slee vastzit. Tom gaat gauw bij zijn zusje op de slee zitten en mama begint te trekken. "Sneller, sneller", roepen de kinderen en mama begint te rennen. Na een tijdje wordt mama moe van het harde lopen. "Zullen we een sneeuwpop gaan maken?" zegt ze. Dat vinden Tom en Floor een prima idee.
Met zijn drieën gaan ze een grote sneeuwbal maken. Dit is de buik van de sneeuwpop. Nu gaan ze nog een sneeuwbal maken. Mama zet de bal op de buik van de sneeuwpop. "Is hij nu klaar?" vraagt mama.
"Nee, zegt Tom. Hij moet nog ogen, neus en een mond". Ze zoeken twee steentjes en die zetten ze in het hoofd. Dit zijn de ogen.
Ze maken van steentjes ook een mond. "Eigenlijk zouden we een wortel moeten hebben om de neus te maken", zegt mama, "maar ik heb geen wortel. Hoe zullen we de neus gaan maken?". De kinderen denken na. "Ik weet het, zegt Tom. We kunnen een stokje gaan gebruiken". "Dat is een goed idee. Gaan jullie maar zoeken", zegt mama. Floor rent weg en komt even later met een grote stok terug. Mama lacht en zegt: "Nee Floor, deze is te groot". Floor gooit de stok weg en gaat op zoek naar een andere. Ook Tom is druk aan het zoeken. Floor vindt een kleine tak en die wordt in de sneeuwpop gezet. "Zo, nu heeft hij een neus". Mama haalt een sjaal en een muts uit het huis. "Zo, zegt ze, terwijl ze de sneeuwpop de sjaal omdoet, nu krijgt hij het niet koud". Ze zet de muts op zijn hoofd en zegt: "Is de sneeuwpop nu klaar"?
Tom denkt goed na. Op school heeft hij een kleurplaat van een sneeuwpop gekleurd en die had ook nog een bezem. "Hij moet nog een bezem" zegt hij.


"Goed zo, zegt mama, haal de bezem maar uit de schuur".
Even later komt Tom met de bezem aangelopen. Mama zet de bezem vast in de sneeuw.
Floor danst om de sneeuwpop en zegt:"Klaar!!". De sneeuwpop is erg mooi geworden, maar Tom en Floor hebben koude handen gekregen. Mama zegt dat ze binnen naar gaan. Als de jassen en de laarzen uit zijn, doet mama hen hun lekkere warme sloffen aan en gaat naar de keuken om warme chocolademelk te maken.

En Tom en Floor???? Die staan voor het raam en kijken trots naar hun mooie sneeuwpop.


Verhalen voor peuters en kleuters op Peuterspelletjes.net - Tom en Floor spelen in de sneeuw.