Kinderdagverblijf

Verhaaltje - Tom en Floor gaan naar het kinderdagverblijf


Het is nog vroeg. Tom en Floor liggen nog in hun bed. Opeens staat mama in hun slaapkamer en zegt: "Wakker worden! Het is tijd om op te staan". Tom en Floortje zijn gelijk klaarwakker en springen uit bed. "Wij gaan spelen !!" zeggen de kinderen. "Nee, zegt mama, jullie moeten je aankleden, want jullie gaan vandaag naar Kwiebus". Kwiebus is het kinderdagverblijf waar Tom en Floor drie keer per week naartoe gaan.
Gauw kleden de kinderen zich aan, terwijl mama de boterhammen smeert. Na het eten doen de kinderen hun jas aan en gaan met mama in de auto naar het kinderdagverblijf. Als ze bij Kwiebus aankomen, ziet Tom al een vriendje. "Heey Mark, ga je met me spelen?" roept hij.
Mark komt enthousiast op zijn vriendje af rennen en samen huppelen ze naar de deur.
Juf Tineke staat al voor het raam te zwaaien met Maaike. Maaike is het vriendinnetje van Floortje. Mama helpt de kinderen met het uittrekken van de jassen en de schoenen en doet hen de sloffen aan. De kinderen rennen naar binnen en geven juf Tineke een dikke zoen.
Tom en Mark gaan gelijk met de auto's spelen, maar Floor blijft nog even gezellig bij mama zitten, die nog een kop koffie gaat drinken met juf Tineke. Als mama de koffie op heeft, geeft ze Tom en Floor een dikke kus en zegt dat ze gaat werken.
Tom en Floor gaan samen met juf Tineke bij het raam staan om mama uit te zwaaien. Ook Mark en Maaike zwaaien naar mama.
Als mama weg is, gaan de jongens weer met de auto's spelen en de meisjes gaan in de poppenhoek spelen.

Als alle kinderen binnen zijn gaan ze het speelgoed opruimen en gaan ze aan tafel zitten waar juf Tineke een mooi verhaal gaat voorlezen.
Na het voorlezen gaan ze nog een paar liedjes zingen en dan is het tijd om iets te gaan drinken. De kinderen krijgen limonade en de juffen nemen een kop koffie. Ook krijgen ze een lekker koekje.
Na het drinken gaan de grote kinderen plassen op de wc. Ook Tom plast al op de wc. Hij hoeft geen luier meer om.
De juffen geven de kleine kinderen een schone luier en daarna gaan ze met de kinderen knutselen.
Tom heeft er niet zoveel zin in en zit samen met Mark een beetje te lachen. Juf Sanne zegt: "Willen jullie niet knutselen?". "Nee, zeggen Mark en Tom, wij willen spelen." "Vooruit dan maar, zegt juf Sanne, gaan jullie maar spelen."
De jongens laten zich van de bank glijden en duiken weer in de autohoek waar ze veel plezier hebben.Floortje houdt wel van knutselen. Juf Sanne zegt dat de kinderen een sneeuwpop gaan maken en legt uit wat ze moeten doen. Floor kijkt een beetje benauwd. Het lijkt haar best moeilijk en ze hoopt dat de juf haar een beetje gaat helpen. Juf Sanne helpt de kinderen en Floor heeft een hele mooie sneeuwpop gemaakt. Juf Sanne gaat de sneeuwpoppen ophangen en ondertussen dekt juf Tineke de tafel.

De kinderen zijn nog even aan het spelen en daarna moeten ze hun speelgoed opruimen. Als al het speelgoed weer in de kast staat, gaat juf Tineke nog een spelletje met de kinderen doen. Ze doen "Jan Huigen in de ton" en Tom en Floor moeten heel erg lachen. Ze vinden het erg leuk.

"Aan tafel", roept juf Sanne. De kinderen zoeken een plekje en dan mogen ze zelf hun boterham smeren met boter. Dat kunnen ze al heel erg goed. De juffen helpen met het beleg en dan gaan ze zingen:

Smakelijk eten, smakelijk eten
Hap, hap, hap
hap, hap, hap
Dat zal lekker smaken
Dat zal lekker smaken
Eet maar op
Eet maar op
Eet smakelijk allemaal!!

Dan mogen ze gaan eten. Na het eten gaan de kleine kinderen naar bed. Tom is al bijna vier en hij hoeft neer meer te slapen. Floor gaat nog wel slapen. De juf heeft haar een schone luier gegeven en samen met haar speentje en knuffel gaat ze lekker in bed. Tom vindt het wel leuk dat de kleine kinderen naar bed zijn. Nu kunnen ze lekker spelen met speelgoed waar de kleintjes niet aan mogen komen.
Tom en Mark gaan met de Hamertje Tik spelen.


Samen met de juf gaan ze ook nog een puzzel maken en ze gaan de juffen helpen met het uitruimen van de vaatwasser en met het halen van het fruit uit de keuken. Juf Sanne gaat fruit schillen en Tom en Mark zitten bij haar aan tafel. "Willen jullie een stukje fruit?". Nou, dat willen ze wel. Om half drie zijn de kleine kinderen weer wakker en de juffen gaan ze aankleden. Daarna gaan ze allemaal aan tafel en gaan ze fruit eten. Maar eerst zingen ze weer een liedje:

Kijk eens naar je appel.
Kijk eens naar je peer.
Kijk eens naar je banaan.
Er is nog veel meer.
Ga maar lekker eten,
Want fruit dat is gezond.
Stop het niet in je oren,
Maar stop het in je mond.

Mmmmmm. lekker zeg, al dat fruit. De kinderen eten met smaak hun fruit op en daarna krijgen ze een beker drinken en een koekje.
"Wat willen jullie nu gaan doen?" vraagt juf Tineke. "Naar buiten!!" roepen de kinderen. "Wij willen buiten spelen." "Dat is goed, "lacht juf Tineke.
"Kom maar gauw mee, dan help ik met jullie jas en schoenen".

Alle kinderen gaan naar de hal en de grote kinderen hebben al snel hun jas en schoenen aan. De juffen moeten de kleine kinderen even helpen, maar al snel staan alle kinderen klaar en gaan ze naar buiten. De juffen halen het speelgoed uit de schuur en de kinderen gaan fietsen.
Een aantal kinderen hangen aan het klimrek. Floor en Maaike hebben zich in de bosjes verstopt. Juf Tineke doet net alsof ze hen niet ziet en Floor en Maaike moeten erg lachen.


De kinderen vermaken zich buiten prima, maar dan opeens zegt juf Tineke dat ze moeten gaan opruimen. De kinderen helpen mee om alles in de schuur terug te brengen en gaan dan weer mee naar binnen. De jassen en de schoenen worden weer uitgedaan en de kinderen gaan hun handen wassen.

Opeens zegt juf Tineke: "Kijk eens wie daar is?" Floor kijkt en roept: "MAMA!!". Ook Tom komt aangerend. "Hebben jullie een leuke dag gehad?" vraagt mama. De kinderen knikken. "Geef de juffen nog maar een dikke zoen en dan gaan we naar huis," zegt mama.
Juf Tineke en juf Sanne krijgen allebei een dikke knuffel en Tom roept: "Tot de volgende keer!"
Floor zwaait nog even naar de juffen en dan lopen ze samen met mama naar de gang. Als ze langs het raam lopen, zien ze de juffen en de kinderen zwaaien. Tom, Floor en mama zwaaien terug. De kinderen hebben een erg gezellige dag gehad.Verhalen voor peuters en kleuters op Peuterspelletjes.net - Kinderverhaaltje om voor te lezen. Tom en Floor gaan naar het kinderdagverblijf.