verhaaltje vos

Piet de Vos redt een jongetje in het bos


Piet de Vos is in zijn bos. Hij is er gelukkig en loopt er ook graag veel rond.

Op een dag hoort Piet de Vos vreemde geluiden…. Hij weet niet wat er gebeurt en gaat eens kijken wat er aan de hand is.

En oh, wat ziet hij daar??? Een huilend jongetje dat wegloopt voor een grote bruine beer die hem achtervolgt.

"Wat moet ik nu doen" dacht Piet? "Ik zou het jongetje zo graag willen helpen, maar ik weet niet hoe! Wat moet ik nou toch doen?".
Piet denkt goed na en opeens schiet het hem te binnen, "beren eten heel graag honing!!! Maar waar kan hij honing vinden?".

Snel gaat hij op zoek naar zijn vriendinnen van de bijenkolonie. Gelukkig komt hij bijna direct zijn vriendin Mia de Bij tegen: "Mia, Mia, je moet mij helpen" zegt hij. Mia kijkt hem verwonderd aan en vraagt, "Wat is er toch allemaal aan de hand Piet???"
"Er is een eindje verderop een jongetje in het bos en hij wordt achterna gezeten door een grote beer", "we moeten snel iets doen en jij moet mij helpen Mia".
"Ja", zegt Mia, ik wil wel graag helpen, maar hoe zou ik dat dan kunnen doen?".
"Honing" antwoordt Piet, "Ik heb honing nodig want beren houden heel veel van honing en als ik de beer honing kan geven dan stopt hij misschien met het jongetje te achtervolgen!".

"Dat is een goed idee Piet". Mia roept snel al haar zussen van de bijenkolonie bijeen en vertelt hen wat er aan de hand is.
Dan vliegen alle bijen naar hun bijennest en nemen er een heel groot stuk honing uit en geven het aan Piet.
Hij pakt het aan en rent dan zo snel als de wind terug naar het pad en ziet dat het jongetje nog steeds achtervolgd wordt door de beer.
Snel gooit Piet de honing op de weg, vlak voor de neus van de grote beer.
De beer stopt onmiddellijk en ruikt eerst even aan de honing. Hmm dat ruikt heerlijk. Dan begint hij er lekker van te smullen en heeft alleen nog aandacht voor die heerlijke honing.
"Ren nu snel naar huis", zegt Piet tegen het jongetje "vlug, vlug".
Het jongetje gaat er snel vandoor en verderop draait hij zich nog een keer om en zwaait naar Piet om hem te bedanken voor zijn redding.
Dan gaat hij snel door naar huis, naar mama en papa.


Verhaaltje geschreven door Marie-Jeanne Grenson.

Top ↑