Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vaderdag

Vaderdagverhaaltje


Tom en Floor lopen met mama in de stad. Ze gaan een vaderdagcadeautje kopen voor papa. Ze hebben op de crèche al iets gemaakt voor papa, twee mooie cadeautjes die zijn verstopt in de slaapkamer van Tom. Mama wil ook een cadeautje kopen.
Ze gaan naar een boekenwinkel, want mama gaat papa een boek geven. Mama kijkt bij de boeken en Tom en Floor lopen door de winkel en kijken bij de kinderboeken. "Oooh, dit boek is mooi", zegt Tom en houdt een boek van Bob de Bouwer omhoog. Hij rent met het boek naar mama en zegt: "Ik denk dat papa dit boek wel leuk vindt." Mama moet lachen en zegt: "Nee Tom, dit is een boek voor kinderen. Papa wil graag een ander boek" en ze laat hem het boek zien dat ze voor papa heeft uitgekozen. Tom kijkt ernaar en zegt: "Dat is een stom boek, deze is veel leuker en Floortje vindt deze ook veel leuker".
Mama kijkt even naar het boek dat Tom in zijn handen heeft. Ze zegt: "weet je wat, we nemen dit boek voor jullie mee". "Hoi, hoi", zegt Tom. Mama neemt de boeken mee naar de kassa en gaat betalen. Beide boeken worden erg mooi ingepakt. De volgende dag is het Vaderdag. Tom en Floor geven papa hun zelfgemaakte cadeautjes en papa is er erg blij mee. Het boek dat mama heeft gekocht vindt hij ook erg mooi. "Kijk eens papa wat wij van mama hebben gekregen," zegt Tom. Papa kijkt naar het boek van Bob de Bouwer en zegt: "Die is mooi. Zal ik hem gaan voorlezen?". Papa gaat op de bank zitten en Tom en Floor kruipen gezellig naast hem en luisteren naar het verhaal. Mama komt binnen met koffie en limonade. Ze heeft ook lekkere taartjes meegebracht. Als het verhaal uitgelezen is gaan ze de koffie en limonade drinken en een taartje eten. Dan gaan Tom en Floor spelen en papa gaat lezen in zijn nieuwe boek. Het is een gezellige dag.
Kinderverhaaltjes voor peuters en kleuters op Peuterspelletjes.net van T. Klein-Huisman - Vaderdagverhaaltje met Tom en Floor.

Sponsors