Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Paasverhaal

Tom en Floor zoeken eieren

Het is Pasen. Papa, mama, Tom en Floor zitten gezellig aan tafel te eten. Na het eten zegt mama: "Ik heb vanmorgen de Paashaas in de tuin gezien. Hij heeft eitjes verstopt in de tuin. Gaan jullie mee naar buiten om ze te zoeken?". Gauw gaan de kinderen naar de gang waar papa
al klaar staat met de jassen.

Als ze de jassen en de schoenen aan hebben, rennen de kinderen naar buiten.
In de tuin ziet Tom al gauw het eerste chocolade-eitje liggen. "Mag ik hem opeten?" vraagt hij. Maar dat vindt mama niet goed. Ze geeft hem een mandje en daar wordt het eitje voorzichtig ingelegd. Ook Floor vindt een paasei en legt hem in het mandje. Overal in de tuin liggen de eitjes verstopt. Tom en Floor juichen elke keer als ze weer een eitje hebben gevonden.

Na een tijdje is het mandje vol en kunnen ze geen eitjes meer vinden.
Floor vraagt: "Mogen we een eitje eten?" Mama zegt: "we gaan naar binnen en dan mogen jullie een paaseitje eten". Snel gaan de kinderen naar binnen. Papa schenkt limonade in en de kinderen mogen een eitje eten. Papa en mama drinken een kopje thee. Het is erg gezellig in de kamer. Mama zet het mandje met eitjes op de kast, zodat iedereen er naar kan kijken.


"Mogen we nog een eitje?" vraagt Tom aan mama. Maar dat mag niet. "Morgen mogen jullie weer een eitje", belooft ze. Dan loopt mama naar de kast en haalt er twee kleurplaten uit. Op de kleurplaten staat een Paashaas met een mandje met eieren.

"Ga maar kleuren", zegt mama en dat vinden Tom en Floor een goed idee. Ze gaan aan tafel zitten en beginnen te kleuren. Als de kleurplaten klaar zijn, hangt mama ze op in de kamer en de kinderen gaan spelen. Af en toe kijken ze naar het mandje met eitjes. Mama ziet het en zegt lachend: "Willen jullie nog een eitje?" "Ja", roepen de kinderen. Mama geeft ze nog een eitje en als de eitjes op zijn gaan Tom en Floor weer verder met spelen.

Verhalen voor peuters en kleuters op Peuterspelletjes.net - Paasverhaal Tom en Floor zoeken eieren.
Geschreven door T. Klein-Huisman.

Aanbiedingen en Tips

Top ↑