Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Moederdag

Moederdagverhaal


Het is nog vroeg, maar Tom en Floor zijn al wakker. Heel zachtjes gaan ze naar beneden. Ze willen mama niet wakker maken.
Ze gaan haar verrassen. Het is vandaag moederdag en ze willen mama een lekker ontbijt brengen.
Floor smeert twee boterhammen voor mama. Op de ene boterham doet ze heel veel jam en op de andere heel veel hagelslag.
Ze denkt dat mama dat wel lekker vindt. Tom staat bij het koffiezetapparaat. Hij weet niet hoe hij koffie moet maken. Tom denkt na.
Zal hij papa wakker gaan maken? Nee, dat doet hij niet, want dan wordt mama ook wakker en dan is het geen verrassing meer.
Hij besluit dat hij mama limonade gaat geven. Uit de kast haalt hij een glas en doet er de limonade in.
Hij zet het glas op een dienblad en Floortje zet het bordje met de boterhammen erbij.
Tom draagt het dienblad naar boven, maar dat is wel erg moeilijk. Maar Tom is al groot, dus het gaat prima. "Wakker worden!" roepen Tom en Floor. "Hebben jullie dat voor mij gemaakt?" vraagt papa.
Mama en papa gaan zitten en zien wat de kinderen hebben gemaakt. "Nee" zegt Tom, "dat is voor mama, omdat het moederdag is".
Papa kijkt een beetje verdrietig. "Ik heb zo'n zin in een boterham", zegt hij. Mama denkt even na en dan zegt ze: "weet je wat?
We gaan de boterhammen met ons vieren opeten. Kom maar gezellig in bed zitten". Tom en Floor springen in bed.
Papa gaat gauw naar beneden en komt even later terug met een mes om het brood in stukjes te snijden. Ze nemen allemaal een stukje brood en een paar slokjes van de limonade. Het is erg gezellig.
Als het eten op is, zegt Tom: "Mama, we hebben ook nog een cadeautje voor je". Hij stapt uit bed en loopt naar zijn slaapkamer waar hij en Floor hun cadeautjes hebben verstopt. Hij geeft mama het cadeautje dat hij op het kinderdagverblijf heeft gemaakt. Het is een bloempotje, die hij in mooie kleuren heeft geverfd. Dan geeft Floor haar cadeautje. Zij heeft voor mama een mooi schilderij geverfd. Mama is erg blij met de cadeautjes en geeft Tom en Floor een dikke kus. Ze blijven nog even in bed liggen en daarna gaan ze naar beneden.
Papa gaat koffie zetten en mama gaat nog een paar boterhammen smeren, want iedereen heeft toch nog wel een beetje zin in wat eten.
Kinderverhaaltjes voor peuters en kleuters op Peuterspelletjes.net van T. Klein-Huisman - Moederdagverhaaltje met Tom en Floor.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Sponsors