KLIK OP DE AFBEELDING OM TE PRINTEN

Mallen maken
Ik heb de vraag gekregen om voorbeelden van malletjes op de site te zetten. Dit is enorm veel werk, temeer omdat ik niet weet naar welke malletjes het meest worden gezocht. Vandaar dat ik u een paar tips ga geven, zodat u zelf aan de slag kunt.

Waarom een malletje gebruiken ?
U wilt bijvoorbeeld een dier maken, maar u kunt niet (goed) tekenen.

Hoe gaat u te werk?
Op internet of uit een kleurboek zoekt u het voorwerp dat u wilt maken. Als u het uitprint, kunt u het eventueel nog iets vergroten. Dit kan ook met een plaatje uit een kleurboek dat u wilt kopiëren. Neem bijvoorbeeld een hondje.

Als het plaatje is uitgeprint, gaat u het uitknippen uit het papier. U legt het op een stuk karton en tekent langs de rand op het karton zodat het figuur van het hondje op het karton komt te staan. U knipt het hondje uit het karton (zorg dat er geen snee in het karton komt. Dus u knipt een klein beetje in de rand en knipt/snijdt het hondje uit het karton). U hebt nu de basis van het hondje. Nu knipt u de oogjes en de halsband uit en legt ze op het karton en knipt ze uit. U heeft nu verschillende malletjes voor alle "onderdelen" van het hondje. Aan de hand van deze malletjes kunt u zelf zoveel hondjes maken als u wilt. Omdat u de malletjes van karton maakt, kunt u ze bewaren en vaker gebruiken.


SPLASH WORLD

Volg ons

Top ↑