Roompot vakantiesDruppie en Pluim


Kabouter Druppie en eekhoorn Pluim - verhaaltje voor kinderen


Het is stil in het bos. Alle dieren liggen nog te slapen. Af en toe klinkt er geritsel. De dieren slapen door. Maar het geritsel blijft. Pluim, de eekhoorn wordt wakker. "Wat is dat voor geluid?" mompelt hij. "Zal ik even gaan kijken?" Pluim stapt uit bed en loopt naar het raam. Hij ziet nét dat er een klein rood stipje in de struiken verdwijnt. Hij wordt nieuwsgierig, doet zijn pantoffels aan en loopt naar buiten. Hij ziet de struiken een beetje bewegen.
"Is daar iemand?" roept hij
Er komt geen antwoord.
"Wie is daar?"
Ook nu komt er geen antwoord.

Heel voorzichtig loopt Pluim naar de struik. Hij is wel een beetje bang. Wie weet wat er tussen de struiken zit. Daar ziet hij het rode stipje weer. Wat zou dat toch zijn ? Pluim gaat op zijn hurken zitten en tuurt tussen de struiken. "Wie ben jij?" vraagt hij, als hij ziet dat het rode stipje het puntje van de muts van een kabouter is. "Ik weet niet hoe ik heet" zegt de kabouter. "Ik heb geen naam." Dat vindt Pluim een beetje vreemd. Iedereen heeft toch een naam? "Hoe weet je dan dat je iets moet doen, of moet komen?" vraagt hij verbaasd. "Nou", zegt de kabouter. "Ze roepen altijd Kleintje", en dan weet ik dat ze mij bedoelen. Maar ik vind het geen leuke naam." De kabouter zit op de grond. Hij is erg nat en bibbert van de kou. Pluim ziet het en zegt: "Ga mee naar mijn huis. Je kunt je warmen en ik heb droge kleren voor je. Dan moet je me maar vertellen hoe jij hier bent gekomen en waarom je zo nat bent". Hij geeft de kabouter een hand en trekt hem uit de struiken. De arme kabouter is kletsnat. Het water drupt uit zijn kleren. "Je bent een Druppie", zegt Pluim. De kabouter blijft blij staan. "Dat is een leuke naam voor mij, zo wil ik heten", zegt hij.
Pluim en Druppie lopen samen naar het huis van Pluim. "Hier is de badkamer" zegt Pluim als ze binnen zijn. "Ga maar lekker in bad, dan haal ik droge kleren voor je". Pluim laat het bad vollopen en gaat kleren zoeken voor Druppie. Als het bad vol is, gaat Druppie er in liggen. Zijn natte kleren heeft hij op de vloer gelegd. Wat is het water lekker warm! Druppie doet zijn ogen dicht en ligt te genieten. Na een tijdje klopt Pluim op de deur en zegt: "Ben je al klaar Druppie? Ik heb soep voor je gemaakt". "Ik kom zo", zegt Druppie en klimt uit het bad en gaat zich aankleden met de kleren die Pluim al voor hem heeft klaargelegd. Als hij in de keuken komt, ruikt hij de geur van de soep. Mmmmm. Dat is lekker!! Hij gaat aan tafel zitten en Pluim schept een bord soep voor hem op. Ook Pluim neemt soep. Samen eten ze de soep op.

Na het eten gaan ze samen afwassen en dan gaat Druppie vertellen hoe het komt dat hij nat en koud in het bos zat: "Ik liep in het bos en wist opeens de weg niet meer. Ik ben steeds doorgelopen en het werd donkerder en donkerder. Ik was erg moe en ben onder een boom in slaap gevallen en toen ik wakker werd, was ik erg koud, omdat het regende. Ik wilde weer verder gaan lopen, maar toen hoorde ik opeens een geluid. Ik was bang en wilde me verstoppen. Ik had een plekje gevonden en toen hoorde ik opeens wéér een geluid en dat was jij Pluim".
"Hoe komt het dat jij geen naam hebt?" vraagt Pluim. "Dat weet ik niet", antwoordt Druppie. "Maar nu heb ik wel een naam. Ik vind Druppie erg mooi!".
"Ga je de weg naar je huisje zoeken, Druppie? vraagt Pluim.

Druppie haalt verdrietig zijn schouders op". Ik heb geen huisje meer, zegt hij. Mijn huisje was niet zo sterk en toen het erg hard ging regenen is het kapot gegaan. Ik liep in het bos en was op zoek naar een ander huisje". Pluim denkt even na en zegt dan: "Mijn huis is groot genoeg. Wil je bij mij blijven wonen?". Druppie kijkt opeens erg blij en zegt: "Bij jou wonen? Dat is leuk!". En dan gaan ze hard aan het werk. Ze gaan het huisje van Pluim schoonmaken en een slaapkamertje voor Druppie maken. Als het avond wordt, heeft Druppie een mooie slaapkamer. Druppie en Pluim vinden het erg gezellig om samen te zijn en ze gaan vaak samen op stap en beleven veel avonturen.

Verhalen voor peuters en kleuters op Peuterspelletjes.net en Kleuterspelletjes.net - kabouterverhaaltje Kabouter Druppie en de Eekhoorn Pluim.

Top ↑